Második napunk azzal kezdődött, hogy az eget kémleltük. Az előrejelzés esőt mondott itt viszont sütött a nap. Az essőt várva elindultunk az első célpontunk a vár felé. A teljes vár szépen fel van ujítva és még a kiállítások is nívósak, igaz azért még van a helyben „potenciál”. A szép nap ellenére sajnos kevesen voltak kívácsiak rá. A teljes vár megnézésére bő egy óra elég is volt. Ok, de még mindig nem esik. Besétáltunk a városba, mert a neten olvasuk előző este, hogy a fő sétáló utcán van egy szép fedett sétálóutca rész a Fekete Sas Palota. Valóban szép, csak kihalt volt egy kicsit. Lehet,mert korán mentünk. Délben. Tovább sétálgatva a Városháza tornyában alakokat láttm mozogni, gondoltam ott a helyem, fent. Fel is mentem és a látvány – várható volt – tökéletes volt. A teljes város látható. És még mindig nem esett az eső. Visszabóklásztunk a szállodába és félrevonultunk egy kis csendes pihenőre.

A délután a Csíki sörözőben ért utól, ahol ebédeltünk. Hát mit mondjak, nem ajnározom őket, de lehet én vártam sokat. Mindenesetre amit ettünk az finom volt ízletes, de …..valami hiányzott. Természetesen nem a sör.???? Hogy a délutáni ebédet lemozogjuk ismét a sétáló utcán kötöttünk ki. Elsétáltunk a végéig és akkor állapítotuk meg, hogy az Érseki Palota onnan már nincs is messze. Nosza oda is elsétáltunk. Visszafelé már lógott az esső lába és hazafelé félúton bizony el is kezdett esni. Nem vészesen, csak épppen annyira, hogy az esernyőt ki kelljen nyitni. Az nagyobb eső megvárta, hogy hazaérjünk. De már nem esik.????

A kiránduláshoz hozzátartozik még, hogy pár nappal ezelőtt akkora vihar volt, hogy városszerte fákat döntött ki és rengeteg fa megsérült. Mostmár inkább csak az eltakarítás nyomai láthatóak, de mindenhol bármerre is jártunk látható volt a pusztítás.