Az éjszakával kezdem. Hajnali 2 után már jött fel a nap. Tanulva az előző estékből már besötétítettem rendesen, de azért nem volt tökéletes. ???? Az előző nap már kaptunk egy kis ízelítőt a városból. Ma nem buszoztunk sokat, inkább gyalogosan közlekedtünk. Minden olyan helyen voltunk, ami közismert. Tisztában vagyok vele,hogy egy ekkora várost nem lehet 1 nap alatt végignézni – lehet egy hét is kevés lenne -, de igyekeztünk. A városházával kezdtük. Ez nekem azért tetszett mert a sokat hallott Nobel díjat itt adják át. Ez persze nem igaz, mert ahogy megtudtam itt csak az utánna következő banketteket tartják, de akkor is szép hely. De még szebb volt a királyi palota. Azt azért tudni kell, hogy itt királynő van, de ennek ellenére látványos népszerűségnek örvend. A palota szintén látványos. Bejártuk, amit csak lehetett. Az időnk igen csak kevés volt, na nem azért mert siettünk, hanem azért, mert a városban éppen egy 500 éves ünnepet is éppen most tartottak. Valami államalapítás félét. Ezért sok területet lezártak és a nyitvatartásukat korlátozták. Öröm az ürömben az volt, hogy láthattunk egy jelemezes felvonulást, ahol több százan vonultak a királyi palota elé lovakkal, síppal, dobbal, meg mindennel. Sajnos én nem láttam, de többen igen, hogy a királyi pár kiment egy rekélyre és integetett mindenkinek. Dehát akkora volta tömeg, hogy esélyem sem volt.

Az előbbi program délig tartott és utánna átmentünk egy a város közepén lévő skanzenba. Jó volt, tetszett, márcsak azért is mert itt lehetett látni a régi Svédországot. Bő 2 órás program után átmentünk egy hajómúzeumba.

A Vasa hajó múzeum egy szerencsétlenüljárt hajó köré épült – szó szerint. A valamikori első királyuk építette, csakhát sajnos, – mint a Titanic – az első útján elsülyedt alig az indulás utáni órában. Kicsit blama, dehát ez van. ???? De alényeg, hogy kiemelték a vízből és most megnézhető. Ez is bő 2 órás program volt.

Hát fárasztó volt, alig váruk az estét. Nagyjából 20 km-t sétáltunk. Nem kellett altatni.????