Ez az út tavaly novemberben fogant meg, csak akkor az a szállás, ahová szerettünk volna menni az a rezsiszigorításokra hivatkozva visszamondta a foglalásunk.

De végülis nem adtuk fel és a tavaszi kirándulás mégiscsak Nyíregyháza lett. A szállásunk a Hotel Koronába lett foglalva. Kecsegtető ajánlat volt, mert a város közepén félpanzióval csak jó lehetet. A kezdet nem volt tökéletes, mert már a szállás parkolóját sem találtuk meg, nehogy magát a hotelt. Persze a kezdeti nehézségek után azért belevetettük magunkat a város forgatagába. Pontosabban vetettük volna, csak hát – szombat este lévén, vagy talán ezért volt meglepő de – nem igazán volt „forgatag”. A város szép. Nincs mit tagadni. Felújított terek, széles utak. Ahogy az egy ilyen várostól elvárható.

Másnap egy kiadós reggeli után egy régebben elmaradt várat néztünk meg a kérésemre, méghozzá a Regéci várat. A terv az az volt, hogy 9-kor indulunk és bő 1 óra utazás után meg is érkezünk, de hát a „hely szelleme” közbeszólt. A szellem pedig nem volt más, mint egy a város szélén lévő kirakodó vásár. Na hát azt meg kellett nézni, mégha plusz 2 órát jelentett is. Vártam a várat és nem is csalódtam benne. Az odafelé vezető út egy kicsit rögösre sikeredett, mert a navigáció a legrövidebb utat választva igencsak mellékutakra navigált. Volt vagy 15 km, ahol a maximum sebesség 15 km/h volt. De a vár lényegén nem változtatott, maximum csak annyit, hogy amikor odaértünk, akkor megfogadtuk, hogy visszafelé másik utat keresünk. A vár eredetileg egy csoport kőkupac volt és ebből csináltak egy látogató központot. Szépen sikerült. A várban töltött majd 3 óra gyorsan véget ért. Mondanom sem kell….nem ott jöttünk vissza, ahol mentünk. Mint minden terv ez is tartogatott egy „B” tervet. Vagyis, hogy visszafelé megállunk a Nyíregyházi állatparkban és ott is szétnézünk. Hát az állatpark 16-kor bezárt és így azt már nem tudtuk megnézni, de a város hírességét a Sóstót azért körbejártuk. Minden esetre a várlátogatás és az autókázás igencsak kivette az energiánkat és így a vacsora utáni séta is csak rövidre sikeredett.

Az utolsó napot ad-hoc jelleggel terveztük meg. Felkelünk, reggeli, majd ha szépidő lesz, akkor visszamegyünk az állatparkba, ha nem, akkor irány haza. Szépidő lett, ezért irány az állatpark. Méltó a híréhez. Tényleg nagyon látványos. Látszik, hogy a fejlesztések fontosak, éppen most épül egy „jegesvilág” pavilon, de a meglévők is szépek, igényesek. Engem személy szerint a óceános kiállítás az óriás akváriumokkal nagyon tetszett. Érdemes volt úgy tervezni, hogy legalább 4 óra a körbeárás. Talán csak egy negatívum volt, ami inkább csak annak volt köszönhető, hogy még a szezon elején voltunk ott, hogy szinte semmi büfé, fagyizó nem volt nyitva. Egy fagyi jó lett volna.

A délutáni hazaútról sok minden írnivaló nincs, ha csak az nem , hogy egy kis kerülővel jöttünk haza – Martfű felé – és sajnos az arra vezető utak igencsak hagytak kivetni valót maguk után.