„Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben (gyönyörűszép plébániatemplom), majd hazautazás a Salzburg – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre.”

Az utolsó nap volt….sajnáltam, hogy vége. Az első éjszakás szállásunkról indultunk hazafelé a megszokott 8 órási indulással. Vártam, hogy hosszú lesz hazafelé, de érdekes módon mindig rövidebb hazafelé. Útközben, úgy ahogy odafelé Innsbruck-ban megálltunk most is megtettük Rattenberg településen. Ez is mint minden városka ként szerepel, de azért nem az. Inkább a története miatt volt érdekes.

Végül a végszó :

Rettentően jól éreztem magam. Vétek lett volna kihagyni. Lehetne még fokozni, de felesleges. A programok nagyon jók voltak, a városok is. Elmondhatom, hogy méltóan az út nevéhez körbe utaztam Svájcot. A két hegy leírhatatlan, főleg egy alföldi gyereknek. 3500 m-es hegyek nem teremnek minden töltésoldalban. Az utastársakra sem lehet panaszom. Tényleg mindenki kedves volt és jó úti társ. Látszott, hogy sokan közülük már gyakorlott utazók voltak, nem úgy mint én.